Saturday, December 18, 2010

Birthday Blast!

Yesterday, Dec 17 was my birthday. So sbgi srg penganggur, still dikategorikan as kanak2 yg diraikan hari jadi nya di rumah bersama family, dgn hidangan kek, laksa dan satay ayam. Starting the day dgn birthday treats by mak cik Suraya kat TGI Friday's. 




Tengkiu mak cik for the superb treats! Memula tu da nak give up da sbb terpampang di setiap entrance parking kat Midvalley and The Gardens as FULL! Sume parking full, but kteorang gamble je tgk. Mane tau kot ley selit2. So luckily, dpt parking walupun menunggu hingga hampir berjanggut jugak utk take over parking from the previous car. Seems cam sengaja nk wat lemah lembut gemalai, nak bagi org tunggu lagi lame. Keji bak prangai. So anyway, sampai di Mid tu, masih discussing mau mengisi perut di mana, hinggakan aku berjaya men'convince' kan mak cik ni nk g mkn kat Esquire Kitchen. At first, die stuju je but bile aku story pasal kisah piggy panggang tergantung kat dpn kedai tu, bru she got the jokes. Hahaha! Last2 kteorg jalan2 pegi TGI Friday's sbb we know diorg are so good in birthday celebration. So we're having Chicken & Shrimp Diablo pasta dgn ape ntah nachos yg mak cik ni oder, aku lupe da. Tapi superb sedap.




Mase had the first bite tu, tibe brangan jadi cm Gordon Ramsay dlm Masterchef. Agak terpengaruh ngan cter tu sebenar nye.Hahaha. So anyway, the guys from TGI's gave a free dessert to us, for my birthday gift but kena buli dulu before got the gift. Thanks to mak cik Suraya kte, membatukan api kan keadaan dgn mmberi idea2 bernas kepada these guys utk buli aku abis-abisan!Tengkiu so much mak cik!Hahaha.Dgn selamba aku menghasilkan bunyi2 pelik seperti kucing, donkey, anjing atas instruction before aku got the gift. But in the end, these guys mmg fun and dgn perut yg sgt penuh diisi dgn nachos and pasta, kteorg disajikan ngan chocolate brownie sundae..sedap!tapi...perut penuh sgt, so syg sgt kteorg xdpt abiskan sume nye.
Sundae yg sedap sgt and very chocolaty

Here's the video of aku kena buli dgn these guys..

video

"Wat gaya monkey..."


Ni salah satu idea bernas yg disumbangkan mak cik kepada these guys. Time kaseh ye mak cik!Kalu aku pakai jeans, cnpem aku wat. Ni aku da vogue2 pakai kasut heels, mmg lmbt sket ar aku nk wat!Hahaha. But at last, these guys mmg fun and was a day to remember.

video


Later tu, dgn mmbawa perut yg penuh, smbung celebration kat umah. Walupun laksa sgt sedap, tapi aku terpaksa mengorbankan appetite aku kerana sememang nye perut aku da tutup gate for maintenance.



Celebration with mak cik and family..mmg was a day to remember...=)



No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...