Thursday, December 16, 2010

Review Hantu Mak Limah Balik Rumah



Baru je balik from tgk mubi Hantu Mak Limah Balik Rumah. The result? Mmg tersgt la kelakar, hingga membuatkan perutku lenguh skali lepas abeh kua wayang. Balik rumah, baring2, bru la relieved sket rase perut nih. Sumpah kelakar and sumpah scary antu Mak Limah tu. Cara Mamat Khalid potrayed antu Mak Limah dlm sepanjang mubi ni mmg scary, walupun mubi ni seram komedi sebenar nye. Sgt berbaloi setiap ringgit yg anda spend untuk beli tiket wayang cter ni.


Mubi ni pasal Si Usin ni, balik from Singapore,mencari rezeki. So sampai je kat Kg. Pisang tu, terserempak ngan jiran sebelah yg pelik dan menakutkan, Mak Limah. Sepanjang Usin berada di Kg. Pisang, mcm2 kejadian pelik berlaku, terutamanya gangguan dr antu Mak Limah. Dlm pada masa yg sama juga, Usin cuba memenangi hati Pak Jabit kembali setelah pak cik tu mara ngan Usin sbb putuskan pertunangan ngan anak die, Che Nin. Tentang antu Mak Limah, da mcm2 bomoh di panggil utk usir antu ni tapi antu ni degil. Mak Limah diyakini 100% telah menjadi antu setelah org kampung menemui mayat terbiar di dlm umah Mak Limah. Nak taw what really happened sebenar nye? Kena la tgk....=D


Watch out dgn watak by Johan raja lawak dgn Usop si penari kebudayaan. Chemistry diorg sebenar nye nadi yg menjadikan crita ni super funny.

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...