Monday, January 31, 2011

Kartun yg sudah pupus ditelan TV Flat Screen

Wat mase ni, vista aku wat hal lagi lagi. Tapi tgn aku da gatal2 da ni nk menaip. So terpaksa la aku bertenggek kat lappy org laen. Hahahha..bukan slalu kot nk bertenggek. Aku ni kan, suke sgt merapu sebelum nk cter pasal tema sebenar entri aku ni kan?Maaf la, aku ni mmg kuat merapu pon, sejak azali lagi. 


Okay2, tema entri kali ni is  flashing back kartun2/crita kanak2 terbaik mase zaman childhood. Zaman mase lom wujud lagi spesis2 TV flat screen, mahupun in high definition. Siap kat skolah, jadi ikutan kot! Jom kte back to the past...


Doraemon
Zaman aku menjadi kanak2 kecil yg sgt comel, kartun ni ngah top tahap dewa. Tapi time ni, komik je la yg available pon. Lom ade cd/dvd version time ni. Kalu ade pon, recording tape yg kalu stok baling kat anjing tu, mmg boley menggigil(btol ke aku eja ni?) anjing tu. Hahaha. Dulu aku pengumpul tegar komik2 doraemon. Tapi da lame2 tu, mak aku pon g anta recycle kat Kedai Uncle Lim.

Mighty Morphin Power Rangers
Go go go power rangers! Masih igt hero2 pujaan kanak2 sedunia time ni? Siap ade wat movie tu! Aku juga salah satu pengumpul barang2 mainan power rangers. Pernah mase aku tahap noob gile waktu tu, aku igtkan one of the toys, specifically pisau milik power rangers putih, boley panggil robot dtg. Siap da berangan nk jadikan transport g skolah. Tapi da lame tiup tu, aku yg noob ni pon pelik, mane pegi ghobot ni?Hahahha!Meh aku kasi lagu tema diorg, lame xdgr da kan?hehehhe



Teletubbies
Masih igt Pinky Winky, Dipsy, Lala, ngan Poo? Comey siot, and lagu nk comel2, catchy2 je kan? Kalu da dgr skali, pastu mule la terngiang2 kat tlinga ni lagu tema diorg. Popular gak ar teletubbies ni. Kalu tgk toy store, berlambak gile patung2 diorg. Bile aku tgk balik skang kat utube, bru aku sedar betapa boring nye cter ni and agak pelik nape aku suke sgt tgk cter ni.Hahaha

Usop Sontorian
Kalu tnya bebudak skang yg lahir late 90s, confirm diorg xpernah dgr kartun ni. Kartun ni seangkatan ngan kartun Anak-anak sidek. Tapi kalu anak-anak sidek, aku suke baca komik die lagi. Zaman ni animasi kat Msia ni bru sgt nk develop before reach animation 3D mcm Upin Ipin. Walupun kartun dgn gaya mulut yg hanya bukak tutup je, tapi story die best. Main meriam buluh, wat rakit, mandi sungai, etc. Budak skang ade lg ke aktiviti cmtu?Dasat btol.

A.L.O.N.G
Aku bukan gebang taw ni, tapi aku masih igt waktu bile cter ni kua kat tv. Hari Sabtu, kol 7.30 mlm kat TV1. Time tu, TV1 lom lg transform jadi channel sumber infotainment anda. Hahaha. Yg paling aku igt skali is Siti Sifir. Satu kali satu, dua! Mende tu catchy and agk mmbantu aku gak ar nk pick up igt sifir. Sbb ape taw? Sbb sebelum stat kelas cikgu slalu wat pop quiz sifir. Skolah rendah da ade pop quiz siot!

Sesame Streets
Sumpah muppet show ni mmg legend abeh. Either dlm Msia mahupun oversea, mmg well-know from all over the world. Tapi zaman aku kecik2 dulu, da name pon budak2 kecik kan, time tu mmg tersgt rajin nk bgn awal. So Sesame Streets ni akn on air pukul 8 pagi, TV2 kalu tak silap aku. Another reason nape aku smpat tgk cter ni sbb lepas abeh tgk, kalu xnak kena bising ngan mak aku, wajib kne g mengaji.Hahaha. Antara watak2 legend cter ni, Big Bird, Cookie Monster, Elmo, Ernie & Bernie. 

Some other cter kanak2 yg popular is Dragonball. Tersgt popular di kalangan kanak2 laki hingga ade yg sanggup ponteng one day dlm satu minggu sbb nk tgk kartun ni, especially sape kne kena skolah sesi pagi. Mase zaman aku compared ngan skang, tahap populariti Dragonball ni mcm Naruto or Pokemon. 

Another one is Sailormoon and popular di kalangan kanak2 pmpuan plak. Tapi aku xtermasuk ar. Xtaw asal aku xlayan sgt kartun ni. Lagi satu ni, tidak dilupa juga Suria Perkasa Hitam, aka Kamen Rider. Tu pon popular gak tu. Lagipon Astro xde lagi time ni kan, so ni je la hiburan kteorg yg ade. Xmacam budak skang, macam-macam ada!=D

Friday, January 28, 2011

The Legendary M'sia Commercials

Skang, da mcm2 jenis iklan ade kat tv and slalu nye aku da naik fed-up da sbb da terlalu bnyak sgt iklan kat tv tu. But, ade plak several commercials yg aku btol2 suke and sanggup tunggu die tayang kat tv. And ada gak yg aku igt smpai skang. hehehe. Kadang2 best gak layan iklan ni.


Celcom sale: The laughing guy
Bagi aku, commercial ni funny semacam je. Simple but funny, adding plak die gelak dgn muke notty boy or someone yg ade evil plan in mind. Funny and cute!


The axe effect: The cafe girl
Sape boley lupe kan iklan ala2 pervert ni. Dgn gaya si cafe girl tu memicit botol sos dgn sesungguh2 nye. Begitu menggoda dgn gaya yg pervert. Did i mentioned the Axe Effect guy was so cute?

Sunsilk Love Story
Iklan popular semase aku masih jadi warga kampus. Bile ade drama presentation or any kinds of presentation, asal kua je lagu tema iklan ni, mesti sume org tringat iklan romantik ni.

Iklan Raya TNB: Vroom Vroom
Iklan yg aku tak lupe smpai bile2 sbb begitu kreatif skali! 1st time tgk igtkan die bwk moto dlm ujan, then aku da stat pelik. Asal ade pmpuan kasi lap visor helmet die? Rupe2 nye, ooooo...mcm tu kah?

DiGi Malaysia: The cinema taiko
Hanya kaki wayang je akn taw pasal iklan ni. Time ni Digi Yellow Man tengah jadi hot stuff. Kalu masuk je wayang, aku dok harap je iklan ni kua sbb muke mamat kuning tu comel sgt!

TV3 Raya Commercial (banned after one week it was aired)
My favorite commercial sbb kne banned! Nak kasi nampak sgt elemen 1Malaysia konon nye, smpai sensitiviti org laen pon diorg wat bodo je. Yg wat iklan ni mesti kaki bodek org atasan ni. Bodo nye olang!


Natural Beauty vs. Retouched Beauty

Kte da tgk last previous post on Bencana Photoshop and skang, still using the same software (I guess) for retouching. Pernah tak korang terpikir kalu tgk dlm majalah, licin nye kulit minah ni, especially kalu tgk iklan make up mcm Revlon, Dior, Estee Lauder etc. Licin bak sutera kot! So this is the main reason nape:

The late Brittany Murphy

Madonna

Kourtney Kardashians

Cameron Diaz

Faith Hill


So for average people like us, jgn la rase low self-esteem sgt. Diorg pon ade flaws cm kte, cume di-cover ngan proses retouching. Natural beauty is beautiful kan?


Bencana Photoshop

Aku pon slalu gak dok maen Photoshop mase aku jadi photog tegar suatu ketika dulu. Skang xde la retired, tapi agak slow sikit aktiviti photog aku wat mase ni. Sbb slalu nye idea and konsep slalu dtg time aku in the middle of something. But anyway kan, kte slalu tgk gmbar2 photoshop, photo manipulation dr negara luar cm superb gile. But kne igt, diorg pon human. Sumtimes make mistakes, cume beze nye mistakes diorg was exposed throughout the entire world. Here's some of the Photoshop disasters:







The Confessional

Today, aku baru balik dr giant (Yesh!status cliche facebook utk menceritakan segala2 nye tentang anda dan aktiviti harian), but selain dari beli groceries, aku dpt more than that. Mase nk timbang sayur, akak tu boley plak kasi aku face analysis secara tibe2.


"Ni kalu da marah, mesti da tak terkata ape2 da sbb mara sgt. Mcm langit ngan bumi tu nak bergegar da.."


Aku pon basically terkejut ar, not just aku dpt free analysis yg sepatutnye dibayar certain amount pada professional to get your face read, but ape yg die kata tu actually ade benar nye. What is she trying to say was, aku actually jarang nk marah tahap explode. Kalu someone try to offend me, aku maybe wat xlayan atau pon mungkin kua la sket sindiran2 pedas. Kalu aku da malas sgt, aku senyum2 kambing je. Aku akn cube kawal diri aku dari reach explode stage sbb once aku da explode, there's no turning back. 


When I meant by explode, aku xde la kecoh2 kebaboom dok berleter sorang2. Tapi aku lebey suke diamkan diri bile someone yg da offend me ade around. And this thing will continue to happen smpai la ajal aku tiba. Kalu aku da stat mara pada someone, perasaan marah to that someone akn dibawak smpai la ke kubur. Im not capable to change my feelings of hatred, anger and fed-up towards dis person. 


Which is why la aku kawal diri aku jgn sampai reach explode stage. Once it reach, there's no turning back. Ko wat la mcm mane pon, nak nangis air mata darah skali pon, da terlambat da nk mntak maaf. I wont forgive you for the rest of my life. Time tu, to me, ko da mampos da dlm idup aku. Kalu ko bagi aku 10k pon, aku amek je duit tu ngan tgn terbuka, tapi ati tetap same. Sape xnak duit free woi!hahahha!


So aku assume that kehadiran akak tu petanda bagi aku dan several pihak2 yg akn terasa ngan post ni. The moral of the story?  Ko bley continue with what you're doing now. Do gather lebey ramai people to join ur fucker and shitty conspiracy after this smpai reach to my explode stage.Sikit je lagi ni, xlame mane da pon. Inside of me, kalu masak air tu, da takat didih da ni. Sikit je lagi nk kasi explode. 


So an advise here, before aku back to writing normal post, kalu nk tgk aku btol2 brubah to darker side, sile cabar kesabaran aku. Wat mase ni maybe ko akn ckp, ade aku kisah ko nak jadi ape pon?? Do continue all your shitty words and but in future, jgn nyesal plak dgn perbuatan lampau ko. You've been warned.

Wednesday, January 26, 2011

Ade aku kisah??

It's funny that tahun 2011 ni menyerlahkan segala2 yg tersembunyi from me selama ni. Whether my hidden talent, my new activity of interest, silent jealousy, hypocrite people, etc, has been revealed or exposed to me this year. It's funny that people pon start to notice kehadiran aku and ade yg mengambil jalan bodoh yg konon nye nk isolate aku from the crowd. Sebab ape? Maybe ego diorg tercabar? Pantang tgk org laen achieve better than you did?




I'm not saying that I'm better than you, but ko yg pikir that way. I'm still the way i am, loud as ever.hahahah!And its funny that after the drama yg telah berlaku, several people have noticed for what you did and ade yg bru stat nk campur tangan, to make situation better. Good for them, but if u asked me...ADA AKU KESAH? 


Even aku sndri da anggap ko very invisible from my eyes, walupun ko berdiri btol2 dpn aku. Yes, you will see a totally different person when I started to have no interest with u and ur life or watsoever, and yes, my level of ignorance is very high. Once aku da start don't give a damn thing abt u, you will be so invisible in front of me that you might think whether aku sedar tak kehadiran ko di sekeliling aku.




People around me da start to noticed ape yg telah berlaku skang ni but aku malas nk take port. I have no interest in you and your stupid bimbo life. But old folks kan, xnak la mende ni berpanjang but, ntah, aku da malas nk amek port la.Aku da busan ngan your silent jealousy. Smpai bile ko nk compete ngan idup org? So kalu org ley berak taik besar gajah, ko pon nk kasi berak saiz taik besar gajah gak?


Yes, at first aku the one yg cube to be friendly but kalu asyik sepatah tnya, sepatah jawab mcm kte plak yg terhegeh2, air yg bru nak masak atas dapur pon lama2 ley brasap gak beb. You want it that way kan? Fine, im okay with it je. I give wat you want. Just do not ever think abt if i will ever be the same person like i used to be after this. Ade org, marah kejap then da ok. Dgn aku, jgn nk expect mende tu will happen. Ignoring ko and have nothing to do with ur life sampai mati pon aku xkisah la. Xde efek pon dlm idup aku, bukan ko yg sapot idup aku pon. Even kalu nk wat the same kat aku pon...ADA AKU KESAH?? 

Tuesday, January 25, 2011

The next Justin Bieber!

Introducing, the next Justin Bieber!Baby, baby baby..oohhh...cmtu kan lirik die?So anyway, meet my budak 'kumbuk' here, Malaysia and specifically Selangor's next big rising stars. Here's his song list in the video..


First song: Kantoi - Zee Avi
Second song: Dewi - Dewa
Third song: Aci-aci bukak pintu - Labu Labi
Fourth song: Bangselebu - I think its the right song...


Enjoy the video and his performance!=D

video

Sunday, January 23, 2011

Modern Cinderella story

Org slalu ckp, happy ending wont happen in this modern world. But, at least it happened to this man, Ted Williams. Asal nye, die sorang pengemis di jalanan. One day, a reporter discovered him and made this video. After this video ni kua, he got a lot of offer from radio stations, tv commercials for his golden voice. His life terus brubah instantly after tu. Check out this video of him.


Ni Ted Williams now,
Sometimes, happy ending do come true.....

Berduet cap Ayah dan Anak

Check out this father-daughter duet. Cute sgt, especially tgk muke budak kecik tu. Sungguh2 die nak igt lirik ngan melodi. Enjoy the video!

My dad the Awesome!

My dad is well-known in the family for expressing his thoughts and opinion but slalunye typo mulut akn berlaku. Dan slalu nye, die akn selit unsur2 sarcasm tanpa kte sedari. We usually tgk org asyik typo while chatting kan but for my dad, die slalu typo while he speaks.


CASE 1
(D is for dad, L is yours truly, M is for mom)
Sambil watching TV,
D:Die ni la yg wat business nasi 'kangkang' tu kan?
Aku pon terus mmberi fokus 100% ke arah TV, nk tau gak artis mane yg wat business nasi 'kangkang' ni. Melodi pon xde terjah artis ni lagi. Fresh news from the oven ni.
D:Kan?apa name die, Sheila Rusly kan?
L:.......(blur tahap dewa, but finally gets it)
L:Ayah, die wat business nasi 'dagang' bukan 'kangkang'.


Si ayah terus ketawa mcm nak pecah rumah lepas tu..


CASE 2
D:Die da bercerai ngan husband die kan? Ape name die, Anne 'Nagasari'?
L:Kah kah kah kah!
D:Awat nya?
L:Ayah, nama die Anne 'Ngasri' lar.
D:Kah kah kah kah!


CASE 3
Sewaktu bulan posa,
D:Adik, da niat puasa da?
L:Belum lagi, jap lagi kot.
D:Apa salah nya niat puasa awal2, bukan nak basi niat tu. Kah kah kah kah!
Aku speechless sbb no idea how to counter attack tembakan peluru sinis dia


CASE 4
On the way nk visit a friend's house
M:Jauh ke rumah die ni?
D: Tak jauh mane, dekat je.
M: Eh jauh ni. Dari td driving lom sampai2 lagi.
D: Mana ada jauh, Mekah jauh lagi. Kah kah kah kah!
Boley nampak kalu mom aku in dunia kartun, muka merah tgh berasap2 skang ni. Hahaha


CASE 5
Semasa menunggu laungan azan utk solat Asar, specifically hari Jumaat.
M:Da azan belom ni? da pukul brapa ni lom dgr azan lagi
D: Eh da azan la
M: Bila? Mane ade, dari td tak dengar2 lagi pon
D: Da lah, masa semayang Jumaat tadi.
Skali lagi aku boley imagine muka mom aku yg tgh berasap2. Hahaha.Sian tol mom aku, asyik dok kne sakat je.


Tahun 2011 bru stat, and im expecting much much more of his typos and sarcasm tricks. Hahaha. But u're still awesome, dad and I love ya dad!You too mom!hehehe..=D

Thursday, January 20, 2011

Elemen 'Muntah' Filem Seram Melayu

Kte skang aware of musim lambakan genre2 seram kat Msia ni. Kalu sebelum ni, kte dilanda musim lambakan genre2 tangkap cintan...




Then, musim genre2 sampah Prof. Razak Mohaideen..





Pastu musim genre rempit dan race..



Skang, tiba plak musim lambakan genre seram. So, bile da jadi lambakan, maka elemen2 yg disajikan agak sama ataupun klise. Yg beza nye, maybe jalan crita, sape pengarah die, design2 fashion yg dipakai oleh hantu2 kte ni and fashion yg mcm mane hantu2 kte slalu pakai, jap lagi aku story. So elemen ape yg slalu filmmakers pakai tapi cume kasi modified sket je seperti kreta kancil yg diletak hanya spoiler dan terus di-modifed name from Kancil to Moderno? Jom kte tgk.


1. Intro with ceramah, hadis
Mmg tak salah kalu nak selit kan unsur2 agama mcm hadis, ceramah agama. Ade aku ckp salah? The point yg aku tried to say here is, kalu 5 movie seram kua kat wayang, ley di katakan almost 5 movie tu pakai intro yg agak sama. Cuma maybe ubah sket content2 ceramah agama tu. Kalu nk selitkan element mcm ni, ape salah nye kalu selit in the middle of the movie ke, atau ending. Asal slalu nk letak kat intro?


2. Fashion hantu
Walupun kebanyakan filmmakers tak face real hantu depan2 but at least modified la sket. Asyik rambut panjang, baju putih meleret ke bawah smpai menyapu lantai. Senang keje DBKL da, xya nak wat keje pembersihan da. Audience skang getting smarter. Jgn mmperbodohkan diorg kalu nak cecah box-office


Pic by kairin

Skali skala cube try design hantu mcm ni plak


3.Elemen kejutan yg tak brape terkejut sgt pon
Kte slalu dok tgk babak bile pelakon terdengar bunyi pelik dari bawah katil atau pon sebalik pintu ke. Bile die bukak, tgk xde ape pon. Then bile die pusing blakang, Poof! Suprise! Kalu skali atau due kali wat, agak terkejut la gak. Tapi kalu da slalu sgt, aku siap ley expect what happen lepas tu. So predictable. 


Perlu ke slalu ade scene selak bawah katil?


4. Bomoh cameo appearance
Kalu ikut reality, mmg btol org2 kita banyak pegi berubat kampung. Tapi, in reality, xde unsur2 bomoh bersilat bagai nak rak bagaikan pertandingan Mr Muscle. Mungkin yg akn ckp kat aku, it's a movie, so elemen tu kne be dramatized sket. Bagaikan drama queen create a havoc scene to live the drama. 


Btul, aku x ckp pon aku xstuju but like i said earlier, modified it to be more in a creative way la. Kata nak make it dramatized kan, so dramatized creatively la. Lagi satu, kenapa perlu berpantun? Utk menambah elemen drama ke? Ni gaya2 berpantun para2 bomoh kte ni..


Gajah melompat,
Lipas melipat,
Ku seru kau dtg ke sini,
Tapi masalah yg kau beri.



5. Rasukan Ab 'Bla Bla'
Perlu ke setiap mubi kne ade scene rasukan? Santau, Congkak, Jangan Pandang Belakang, Jangan Tegur adalah some of the filem yg suke menggunakan elemen rasukan. Xsemesti nye elemen rasukan dpt menghidupkan keseraman sesebuah mubi. Kalu da bnyak sgt pakai, die akn jadi elemen 'muntah', elemen yg kerap kali diulang. 



So, some could be thinking yg aku ni asyik nak kritik je. Well, i'm criticizing for the better in the future. Ni ape yg aku see from a movie-goer point of view. Ape yg aku trying to say here is, again, the audience are getting smarter skang. Jgn igt, using the same element da dpt memuaskan ati diorg. Diorg da boley differentiate which movie ar worth the watch and which one is sampah.With high technologies in film making from the internationals, kne la step up the game so that kte x jauh ketinggalan.

 Kalu tgk movie from Thailand, Jepun, Korea, da mcm2 genre diorg explore and some da reach level Hollywood. Kalu jiran sebelah da ley achieve that, why not us kan? Yes, our movie Puteri Gunung Ledang da reach nomination in Oscars and Allahyarham Yasmin Ahmad nye movie pon da got several internationals recognition. But, xkan itu je talent yg ade kat Msia ni kan??

Footnote: Tak sabar menunggu filem bru from KRU, Hikayat Merong Mahawangsa. Jom serbu wayang on 10 Mac!

Celebrities Look Alike Part II

Okay, sequel to Celebrities Look Alike has arrived! Part I kte da tgk on actress yg look alike walupun from different mother, so for part II, jom kte tgk actors plak.


James Blunt (Singer) vs. Jon Heder (Napoleon Dynamite)

William Shatner (Miss Congeniality) vs. Ryan O'neal (Farrah Fawcett Bf)

Jeffrey Dean Morgan (from The Losers) vs. Javier Bardem (Penelope Cruz hubby)

Chad Smith (RHCP Drummer) vs. Will Ferrell (Actor)

So, as usual, last but not at least and saving the best for the last...

Janice Nugget (The Muppet Show) vs. Donatella Versace (Designer)

Yg the last tu usually always a bonus. That's why i said last but not at least. And the bonus part always diferent from other part. Which is why the reason our Miss Donatella is under this 'actor' categories. No part III rase nye after this. Kalu aku rajin mmbuat homework, ade la kot nanti. Wat mase ni, like Looney Tunes said, that's all folks!






Tuesday, January 18, 2011

Celebrities Look Alike

Dunno whether org xpasan sbb xramai heard of them sgt, but aku bru discovered a new celebrity look alike. Thanks to 'How I Met Your Mother' series for opening my eyes to realize abt it. Here are several of celebrities 'sisters' from another mother.


Zooey Deschanel vs. Katy Perry

Amy Adams vs. Isle Fisher

Ginnifer Goodwin vs. Jennifer Morrison

Kim Kardashian vs. Nicole Scherzinger

Last but not at least, saving the best for the last...

Rob Pattinson vs. Troll Doll

AHAHAHAHAHHAHA!Jgn mara die-hard fans Rob Pattinson sekalian, hanya sekadar gurauan. Jgn terkam aku plak mlm ni. Aku lom kawen, so darah aku belum cukup manis lagi kalu korang nk terkam. Hahahahha

Part 2 is coming soon....



Monday, January 17, 2011

Copycat Malaya, Miaw!

Good morning to you all!For the first time kan, aku bgn seyesly awal. Mata aku da tunggang terbalik da ni. Before ni xkenal which one siang, which one malam. Skang, ntah ler, aku pon da xtaw nk komen mata aku ni da cmne. 
Oh2, how awal sebenar nye? Sebagai sorang penganggur yg tegar, awal tu in definition of kol 8.30 pagi. Time org2 ngah stress utk ke tempat kerja, aku masih berada di katil bergolek2 ala ayam golek. Gelak sket, ahahahhha! Evil bak.


So anyway, pagi2 xtaw nak wat ape, aku pon tgk la tv, sementara nak mendodoi kan mata aku ni supaya tido, aku pon terbukak cenel 104 and ngah bersiaran reality tv Msia yg agak bru, "Serasi Bersama".Feels like a lame show tapi aku tgk kan gak. And I was right! So the point of this entri is....kalu xcelup idea from lua, ni la produk2 reality kat Msia ni, LAME.


Serasi Bersama


This show mcm game show la, tapi konon nye ley tell same ade pasangan tu serasi ke x from the similarities of the Q n A session. And nampak menatang berwarna biru dan merah yg dipegang tu? Menatang biru melambangkan si hubby, yg merah si isteri. So kalu kua soklan, "sape yg kuat bebel", kalu si hubby rase si wifey yg kuat bebel, die akn menatang berwarna merah yg kelihatan seakan ping pong pad. Kalu si wifey plak rase mmg diri die kuat bebel,so bile both angkat menatang yg mmpunyai kaler yg same, so got marks on that. That is sooooooo....lame! I know its for charity but xde idea lebey menarik ke nak wat show for a charity?
Lagipon, who are u to judge whether the couple tu serasi ke x?


Anda ada 60 saat
Ni satu lagi realiti tv yg agak lame. Aku thought die mcm cter "30 seconds of Fame", where each talent akn kua to the stage, and perform for 30 seconds. And within that half of minutes tu, the audience will decide whether the talent to will continue to the next round ke x. Well, agak interesting la sbb ley tgk mcm2 talent yg ade, yg ngarut mahupun yg mmbuat anda kagum. 


So bile aku tgk cter ni, telahan aku silap gile2! So basically cte ni nk menguji ketangkasan player. Once the task complete, he will move to the next round and mcm "Who  wants to be a millionare" ataupun "Jangan Lupa Lirik", the cash will berganda once ko move to the next round. Si Nabil pon, after several controversies melanda, da xnampak seri di muka da, mcm bermasalah semcm je. Kalu dulu, die la penyeri wajah utk award2 atau cter yg ade kat Msia ni. So the tasks pon, so lame. Da mcm kids talent show da aku tgk. 


Inilah jadi nye kalu idea tak dicelup dari luar, produk cter yg kua sume lame abeh. Nak taw cter ape yg dicelup dr luar? Tgk ni, aku da wat several brief comparison..rajin x aku?=D


Spontan - Whose Line is it Anyway?
Sehati Berdansa - Dancing with the Stars
Mencari Cinta - The Bachelorette
Akademi Fantasia  - La Academia
Raja Lawak - Last Comic Standing
The Firm - The Apprentice
Wanna be a Model/Dreamgirl - America's Next Top Model


Franchise2 American Idol, Project Runway, So you think you can dance, etc, xya cter la kan. Yang tu mmg Msia will be follower setia. Jom kte tunggu if there will be Masterchef Msia  plak pasni. Pfft...

Bruno Mars - Grenade

At first, aku xde la minat mamat Bruno Mars ni sgt. Dunno why, i just don't have that much interest nk layan music die. Maybe i was so tempted by kejambuan dan kedewaan skil gitar by my Synyster Gates
But one day, i managed to listen to Bruno Mars - Grenade from the radio, and all of sudden i felt that the songs, melody and lyric were so deeply meaningful. Maksud aku is that when someone is singing, you can feel whether he is singing just for the bucks, or die btol2 singing his heart out. I can feel his heartbreak and how he really felt to this woman. Aku rase mcm he's crying but through this song. Ni baru btol2 singing his heart out. I've never felt this way from a song before. Dunno whether he went through the pain ke x, but the point is I feel the emotion in the song. Is it normal ke? Check out the lyric and the video. Enjoy!


Bruno Mars - Grenade
Easy come, easy go, that's just how you live 
Oh, take, take, take it all but you never give 
Should've known you was trouble from the first kiss 
Had your eyes wide open, why were they open? 

Gave you all I had and you tossed it in the trash 
You tossed it in the trash, you did 
To give me all your love is all I ever asked 
'Cause what you don't understand is 


Chorus
I'd catch a grenade for ya 
Throw my head on a blade for ya 
I'd jump in front of a train for ya 
You know I'd do anything for ya 

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same
No, no, no, no

Black, black, black and blue, beat me 'til I'm numb
Tell the devil I said, hey, when you get back to where you're from
Mad women, bad women, that's just what you are, yeah
You'll smile in my face then rip the brakes out my car

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes, you did
To give me all your love is all I ever asked
'Cause what you don't understand is 



Repeat chorus


If my body was on fire
Ooh, you'd watch me burn down in flames
You said you loved me, you're a liar
'Cause you never, ever, ever did, baby
But darling, I'd still catch a grenade for ya
Throw my head on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same
No, you won't do the same
You wouldn't do the same
Ooh, you never do the same
No, no, no, no






Friday, January 14, 2011

Oh, abg Zuckerberg!



Abg FB kte ni funny la, suke wat lawak. Pndai abg fb kte ni menyakat. To all yg fear(fear ke?) pasal fb kne shutdown, fear no longer! Sbb ni adalah salah satu sketsa2 terpilih utk memasuki pertandingan Raja Lawak Astro Musim ke-5, tapi kecundang di tengah jalan, dan akhirnya hanya mampu diletakkan under kategori kabar angin.  


Dengan bantuan several2 blogs yg membantu spread kabar angin ni, maka ia menjadi begitu cepat seperti virus H1N1 hingga mmbuat kebanyakan FB die-hard fans, hidup dlm penuh kerisauan. But fear no more, abg zuckerberg kte ni da wat denial yg there wont be any shutdown. Confirm! 


Yesh! boley kembali berkebun lepas ni!


So to all the die-hard fans, boley korang tido dgn lebey lena lepas ni. Bgn pagi bukak fb story pasal bekfast mkn ape, nk pakai baju ape rini. Tgh hari update status, ape aktiviti utk ari ni. Mlm update lagi status utk mmberitahu satu dunia yg anda hendak tidur. Smoga hidup anda lebey riang ria cuti skolah slpas ini.


Just after this, kalu ade another rumors abt anything, please think about it before u go all kecoh2 kebabom.Mamat ni kaya becoz of fb kot, so xkan die nak senang2 shutdown die nye sumber rezeki? Die become filthy rich becoz of fb. So xkn senang2 die nak tutup je kan? Oh! FB da denied in Daily Mail UK and kalu masih belum rase yakin, cube tgk Facebook on Twitter, xpon klik kat gmbar below pon da cukup.



"We didn't get the memo about shutting down, so we'll keep working away. We aren't going anywhere; we're just getting started.."


So chill, ok? Stop worrying, jgn kecoh kebabom da...happy continue Facebooking!=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...