Friday, January 28, 2011

The Confessional

Today, aku baru balik dr giant (Yesh!status cliche facebook utk menceritakan segala2 nye tentang anda dan aktiviti harian), but selain dari beli groceries, aku dpt more than that. Mase nk timbang sayur, akak tu boley plak kasi aku face analysis secara tibe2.


"Ni kalu da marah, mesti da tak terkata ape2 da sbb mara sgt. Mcm langit ngan bumi tu nak bergegar da.."


Aku pon basically terkejut ar, not just aku dpt free analysis yg sepatutnye dibayar certain amount pada professional to get your face read, but ape yg die kata tu actually ade benar nye. What is she trying to say was, aku actually jarang nk marah tahap explode. Kalu someone try to offend me, aku maybe wat xlayan atau pon mungkin kua la sket sindiran2 pedas. Kalu aku da malas sgt, aku senyum2 kambing je. Aku akn cube kawal diri aku dari reach explode stage sbb once aku da explode, there's no turning back. 


When I meant by explode, aku xde la kecoh2 kebaboom dok berleter sorang2. Tapi aku lebey suke diamkan diri bile someone yg da offend me ade around. And this thing will continue to happen smpai la ajal aku tiba. Kalu aku da stat mara pada someone, perasaan marah to that someone akn dibawak smpai la ke kubur. Im not capable to change my feelings of hatred, anger and fed-up towards dis person. 


Which is why la aku kawal diri aku jgn sampai reach explode stage. Once it reach, there's no turning back. Ko wat la mcm mane pon, nak nangis air mata darah skali pon, da terlambat da nk mntak maaf. I wont forgive you for the rest of my life. Time tu, to me, ko da mampos da dlm idup aku. Kalu ko bagi aku 10k pon, aku amek je duit tu ngan tgn terbuka, tapi ati tetap same. Sape xnak duit free woi!hahahha!


So aku assume that kehadiran akak tu petanda bagi aku dan several pihak2 yg akn terasa ngan post ni. The moral of the story?  Ko bley continue with what you're doing now. Do gather lebey ramai people to join ur fucker and shitty conspiracy after this smpai reach to my explode stage.Sikit je lagi ni, xlame mane da pon. Inside of me, kalu masak air tu, da takat didih da ni. Sikit je lagi nk kasi explode. 


So an advise here, before aku back to writing normal post, kalu nk tgk aku btol2 brubah to darker side, sile cabar kesabaran aku. Wat mase ni maybe ko akn ckp, ade aku kisah ko nak jadi ape pon?? Do continue all your shitty words and but in future, jgn nyesal plak dgn perbuatan lampau ko. You've been warned.

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...