Monday, January 17, 2011

Copycat Malaya, Miaw!

Good morning to you all!For the first time kan, aku bgn seyesly awal. Mata aku da tunggang terbalik da ni. Before ni xkenal which one siang, which one malam. Skang, ntah ler, aku pon da xtaw nk komen mata aku ni da cmne. 
Oh2, how awal sebenar nye? Sebagai sorang penganggur yg tegar, awal tu in definition of kol 8.30 pagi. Time org2 ngah stress utk ke tempat kerja, aku masih berada di katil bergolek2 ala ayam golek. Gelak sket, ahahahhha! Evil bak.


So anyway, pagi2 xtaw nak wat ape, aku pon tgk la tv, sementara nak mendodoi kan mata aku ni supaya tido, aku pon terbukak cenel 104 and ngah bersiaran reality tv Msia yg agak bru, "Serasi Bersama".Feels like a lame show tapi aku tgk kan gak. And I was right! So the point of this entri is....kalu xcelup idea from lua, ni la produk2 reality kat Msia ni, LAME.


Serasi Bersama


This show mcm game show la, tapi konon nye ley tell same ade pasangan tu serasi ke x from the similarities of the Q n A session. And nampak menatang berwarna biru dan merah yg dipegang tu? Menatang biru melambangkan si hubby, yg merah si isteri. So kalu kua soklan, "sape yg kuat bebel", kalu si hubby rase si wifey yg kuat bebel, die akn menatang berwarna merah yg kelihatan seakan ping pong pad. Kalu si wifey plak rase mmg diri die kuat bebel,so bile both angkat menatang yg mmpunyai kaler yg same, so got marks on that. That is sooooooo....lame! I know its for charity but xde idea lebey menarik ke nak wat show for a charity?
Lagipon, who are u to judge whether the couple tu serasi ke x?


Anda ada 60 saat
Ni satu lagi realiti tv yg agak lame. Aku thought die mcm cter "30 seconds of Fame", where each talent akn kua to the stage, and perform for 30 seconds. And within that half of minutes tu, the audience will decide whether the talent to will continue to the next round ke x. Well, agak interesting la sbb ley tgk mcm2 talent yg ade, yg ngarut mahupun yg mmbuat anda kagum. 


So bile aku tgk cter ni, telahan aku silap gile2! So basically cte ni nk menguji ketangkasan player. Once the task complete, he will move to the next round and mcm "Who  wants to be a millionare" ataupun "Jangan Lupa Lirik", the cash will berganda once ko move to the next round. Si Nabil pon, after several controversies melanda, da xnampak seri di muka da, mcm bermasalah semcm je. Kalu dulu, die la penyeri wajah utk award2 atau cter yg ade kat Msia ni. So the tasks pon, so lame. Da mcm kids talent show da aku tgk. 


Inilah jadi nye kalu idea tak dicelup dari luar, produk cter yg kua sume lame abeh. Nak taw cter ape yg dicelup dr luar? Tgk ni, aku da wat several brief comparison..rajin x aku?=D


Spontan - Whose Line is it Anyway?
Sehati Berdansa - Dancing with the Stars
Mencari Cinta - The Bachelorette
Akademi Fantasia  - La Academia
Raja Lawak - Last Comic Standing
The Firm - The Apprentice
Wanna be a Model/Dreamgirl - America's Next Top Model


Franchise2 American Idol, Project Runway, So you think you can dance, etc, xya cter la kan. Yang tu mmg Msia will be follower setia. Jom kte tunggu if there will be Masterchef Msia  plak pasni. Pfft...

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...