Friday, January 28, 2011

The Legendary M'sia Commercials

Skang, da mcm2 jenis iklan ade kat tv and slalu nye aku da naik fed-up da sbb da terlalu bnyak sgt iklan kat tv tu. But, ade plak several commercials yg aku btol2 suke and sanggup tunggu die tayang kat tv. And ada gak yg aku igt smpai skang. hehehe. Kadang2 best gak layan iklan ni.


Celcom sale: The laughing guy
Bagi aku, commercial ni funny semacam je. Simple but funny, adding plak die gelak dgn muke notty boy or someone yg ade evil plan in mind. Funny and cute!


The axe effect: The cafe girl
Sape boley lupe kan iklan ala2 pervert ni. Dgn gaya si cafe girl tu memicit botol sos dgn sesungguh2 nye. Begitu menggoda dgn gaya yg pervert. Did i mentioned the Axe Effect guy was so cute?

Sunsilk Love Story
Iklan popular semase aku masih jadi warga kampus. Bile ade drama presentation or any kinds of presentation, asal kua je lagu tema iklan ni, mesti sume org tringat iklan romantik ni.

Iklan Raya TNB: Vroom Vroom
Iklan yg aku tak lupe smpai bile2 sbb begitu kreatif skali! 1st time tgk igtkan die bwk moto dlm ujan, then aku da stat pelik. Asal ade pmpuan kasi lap visor helmet die? Rupe2 nye, ooooo...mcm tu kah?

DiGi Malaysia: The cinema taiko
Hanya kaki wayang je akn taw pasal iklan ni. Time ni Digi Yellow Man tengah jadi hot stuff. Kalu masuk je wayang, aku dok harap je iklan ni kua sbb muke mamat kuning tu comel sgt!

TV3 Raya Commercial (banned after one week it was aired)
My favorite commercial sbb kne banned! Nak kasi nampak sgt elemen 1Malaysia konon nye, smpai sensitiviti org laen pon diorg wat bodo je. Yg wat iklan ni mesti kaki bodek org atasan ni. Bodo nye olang!


No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...