Sunday, January 23, 2011

My dad the Awesome!

My dad is well-known in the family for expressing his thoughts and opinion but slalunye typo mulut akn berlaku. Dan slalu nye, die akn selit unsur2 sarcasm tanpa kte sedari. We usually tgk org asyik typo while chatting kan but for my dad, die slalu typo while he speaks.


CASE 1
(D is for dad, L is yours truly, M is for mom)
Sambil watching TV,
D:Die ni la yg wat business nasi 'kangkang' tu kan?
Aku pon terus mmberi fokus 100% ke arah TV, nk tau gak artis mane yg wat business nasi 'kangkang' ni. Melodi pon xde terjah artis ni lagi. Fresh news from the oven ni.
D:Kan?apa name die, Sheila Rusly kan?
L:.......(blur tahap dewa, but finally gets it)
L:Ayah, die wat business nasi 'dagang' bukan 'kangkang'.


Si ayah terus ketawa mcm nak pecah rumah lepas tu..


CASE 2
D:Die da bercerai ngan husband die kan? Ape name die, Anne 'Nagasari'?
L:Kah kah kah kah!
D:Awat nya?
L:Ayah, nama die Anne 'Ngasri' lar.
D:Kah kah kah kah!


CASE 3
Sewaktu bulan posa,
D:Adik, da niat puasa da?
L:Belum lagi, jap lagi kot.
D:Apa salah nya niat puasa awal2, bukan nak basi niat tu. Kah kah kah kah!
Aku speechless sbb no idea how to counter attack tembakan peluru sinis dia


CASE 4
On the way nk visit a friend's house
M:Jauh ke rumah die ni?
D: Tak jauh mane, dekat je.
M: Eh jauh ni. Dari td driving lom sampai2 lagi.
D: Mana ada jauh, Mekah jauh lagi. Kah kah kah kah!
Boley nampak kalu mom aku in dunia kartun, muka merah tgh berasap2 skang ni. Hahaha


CASE 5
Semasa menunggu laungan azan utk solat Asar, specifically hari Jumaat.
M:Da azan belom ni? da pukul brapa ni lom dgr azan lagi
D: Eh da azan la
M: Bila? Mane ade, dari td tak dengar2 lagi pon
D: Da lah, masa semayang Jumaat tadi.
Skali lagi aku boley imagine muka mom aku yg tgh berasap2. Hahaha.Sian tol mom aku, asyik dok kne sakat je.


Tahun 2011 bru stat, and im expecting much much more of his typos and sarcasm tricks. Hahaha. But u're still awesome, dad and I love ya dad!You too mom!hehehe..=D

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...