Thursday, February 10, 2011

Cter Melayu, the 'Cinta' Worshipper

Korang ade prasan tak?Ke wat2 xpasan?Kenape filem/drama Melayu mesti nk selitkan perkataan 'cinta' dlm tajuk. Bukan la ati aku keras sgt smpai xley trima cinta tapi pelik. Mcm tak da tajuk laen ke yg nak mengindahkan lagi tajuk sesebuah cter Melayu? As mentioned dlm blog ni , Khurafat Movie Review on last perenggan, mungkinkah tipikal masyarakat Melayu malas nk berpikir utk figure out sama ade cter tu bertemakan cinta ataupun genre laen menyebabkan ramai para2 pengarah meletakkan perkataan cinta dgn terang benderang? Tak caya? Tgk ni..


Filem







Drama






See wat i mean? Need i to say more?Aku boley je nk wat part by part entri pasal ni sbb banyak lagi drama/filem melayu yg bnyak menggunakan perkataan 'cinta'. Ala, bnyak je drama/movie yg laku tanpa menggunakan perkataan cliche kan? Mcm Nur Kasih, Adamaya, Syurgamu Ramadhan, and kalu movie, Antu Mak Limah la paling popular, Adnan Sempit, Magika, etc. So? Ade solid and logikal reason ke nk asyik pakai perkataan muntah ni?

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...