Thursday, February 3, 2011

Facebook, Blackberry zaman 90s

Memandangkan aku ngah banyak idea nk back to the past, ape kata kte rest kejap from flashing back pasal kartun2 legend and kte singgah ke zaman2 di mana time tu, Astro mahupun Blackberry masih belum wujud. Even Mark Zuckerberg pon aku rase masih ngah blaja kenal ABC.

Ipod
Skang nye Ipod versi touchscreen and lagu pon nak ala2 digital je kan?Download je dr several mp3 website and ur done. Zaman 90s pon ade Ipod tapi versi kaset nye. Kalu Ipod versi touchscreen ley recharge je, yg versi kaset kne slalu beli bekalan bateri AA. Unless ade battery recharger tapi celah bedah mane nk recharge kalu ko dok dlm bas ekspres kan? Mmg mati kutu dok dlm bas smpai 6-7 jam.
Tahun 2011
Tahun 90s/80s

Justin Bieber
Kalu skang Justin baby baby baby...oohhh ngah hot di kalangan gadis2 skolah skang, igt zaman 90s xde Justin Bieber ke?Ade kot!Tapi zaman aku, Justin Bieber versi boyband/girlband ar. Even rock band pon xley compete ngan diorg ni. Antara yg terhangat di pasaran is Backstreet Boys, N*sync, Spice Girls, A1, Westlife.
Tahun 2011
Tahun 90s (Boyband)
Tahun 90s (Girlband)
Blackberry Smartphone
Kalu zaman skang, ley je surf Facebook, Twitter on the spot dgn kehadiran Blackberry, Iphone mahupun other smartphones. Kalu zaman aku, kalu si balak tu nk gayut ngan awek die, kalu nk kne pelangkung ngan parents sbb bil naik berjela2, die akn bergayut di public phone. 
Cari duit syiling banyak2, lebey better kalu dpt satu kotak, then bwk kerusi, pastu gayut la lame2 ngan si awek tu. Kalu x, mmg berjam2 ar tahan kaki lenguh, xpon bercangkung je cm nk berak tuh. Time ni enpon mmg da ade tapi tersgt la mahal. Mahal bak, tapi saiz tahap ley baling anjing punya.
Smartphone tahun 2011


Smartphone tahun 90s

Flat Screen TV
Zaman skang, dah ade teknologi high definition, 3D, even flat screen tv pon ade due types, LED ngan LCD. Even skang pon dari jauh da boley tuka channel, slowkan volume sore dgn kewujudan remote contoller. Tapi kalu dulu, Tv mase dulu lebey menekankan para pengguna supaya bersenam sbb kalu nk tuka cenel or sore, ko kne la merangkak ke tv tu, wat secara manual. So pabila TV is advisable utk letak jauh sket supaya ko xcepat rabun dekat later on, so secara x langsung si pengguna akn mmbakar kalori nye ketika hendak menuka cenel secara manual.
Tahun 2011
Tahun 90s

SMS
Evry raya je akn tiba sms raya, and kalu fb, akn ade someone tag gambar raya utk wish slamat ari raya. Punya easy and convenient and free kalu pakai fb application la. Kalu sms, ade la efek seposen due. Tapi the appreciation hari raya da makin kurang skang. Kalu zaman 90s, asal raya je meriah gile. Bile dkt nk raya, mula la tunggu dpn pintu, tunggu kehadiran abg2 posmen menghantar kad2 raya. 

Not just kad raya saje, kalu sape ngah bercinta pada zaman 90s, sms die surat menyurat je la pon. Letak bedak sket dlm surat kasi wangi, pastu last tu letak 

Pecah kaca, pecah gelas
Sudah baca, harap balas

Tak pon mase percintaan budak2 skolah,
Pen merah, pen biru
U marah, I ..... (sambung sndri)

Tahun 2011

Tahun 90s

Cukup la kot wat mase ni, nanti aku da refresh balik kisah2 zaman 90s, aku wat second post. Rindu plak zaman tu. Zaman tu la yg aku brangan aku ni ahli power rangers.Hahaha

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...