Monday, February 14, 2011

Happy Valentino Rossi!

Today is 14th February, so kalu nk tgk kapel2 remaja tgh hangat celebrate 'prayaan' ni, ley usya2, cuci2 mata kat Bkt Bintang especially. Hotel bajet xya cter ar, aku rase berlambak lagi kapel2 ngah berbincang mengenai projek2 jutaan ringgit utk masa hadapan. Kalu tak caya,tunggu paper rini or esk. Mesti ade nye la article pasal rush di malam Valentino Rossi.


For me? Nah, event2 cmni maleh nk smbut. Xsemesti nye asal dtg 14hb Feb, kne sambut valentine. Anyway, for kapel2 remaja tu, korang taw ke sejarah di sebalik Valentine's?Jgn maen sambut tapi xtaw sejarah. Sama la sejarah seorang Skingirl. Budak2 pmpuan melayu begitu bangga menjadi sorang skingirl tapi di sebalik sejarah, adekah korang taw fungsi sebenar sorang skingirl?


Pasal sejarah valentine's ni, aku rase search kat tenet pon, akn timbul berlambak2 article, entri post pasal sejarah sebenar hari romantikus ni. So aku xkan repeat the same entri. Just wanna say la, for budak2 remaja zaman skang especially, before korang nk folow a trend/celebration, better check history first. Shuffle dance, skingirl, valentine's day, blowing candles for birthday, other western culture sume ade sejarah masing2.

Cuma masyarakat kte skang bnyak follow budaya secara oink2 yg buta, then berjalan dgn penuh bangga sbb dpt update kan diri dgn current trend. Skang budaya memakai legging yg seakan2 jala ikan atau fishnet, aku da nampak makin menular di kalangan remaja zaman skang. Korang taw tak profesion ape yg slalu sgt pakai fishnet? Guys bertindik telinga pon da ramai, since zaman aku lagi da ade golongan tu. That trend pon ade gak history nye.

Sume culture ade history memasing2. Culture xkan datang mcm tu aje. There is something that created it to be a trend/culture. So it depends on us la to see which one is good to follow and which one is not. Jgn folow ikut sedap ati je. To kapel2 yg syiok menyambut hari romantikus bersama, elok2 ye.hehehhe..

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...