Wednesday, February 16, 2011

Kepupusan top game zaman 90s


Masih igt ngan game console ni? Menatang ni la PSP zaman 90s. Zaman dulu mane ade CD lagi. So g kedai video game, cari game2 versi tape. Even time tu seigt aku la, xde lagi memory kad rase nye. Perbetulkan aku kalu aku silap. Kalu skang bdak2 dok main The Sims, Grand Theft Auto and other video games lain, zaman 90s pon ade gak several top games yg kalu tnya budak2 zaman skang, bunyi cengkerik yg akn kua. Jom kte blast to the past:

Tetris

Game ni tersgt la popular. Xya ckp on game console, even handheld game console cap ayam pon ade gak game ni. Game yg mengasah minda mcm Sudoku, cume beze nye lebey colorful dan graphical sket. Game pertama yg mmbuat aku berjinak2 dgn game yg laen.

Super Mario Bros

Game favorite aku of all time! So far, aku da try maen game for psp and other games for playstation, aku rase game ni the best skali! Walupun smpai skang aku xlepas2 nk abehkan journey Mario Bros ni utk slamatkan Princess (noob bak), tapi aku rase fun gile maen bende ni. No violence, adventurous and not to mention even konco2 jahat pon cute2 belaka.


Donkey Kong Country


Game ni pon best. Lebey kurang mcm Mario Bros gak, a RPG and adventure game. And what's more interesting was, our Mr. Mario Bros made a cameo appearance in the game. Kire Mario Bros jadi bad guys dlm game ni.

Street Fighter


What's more popular than Ryu's nye catchy word, 'Abugik!'. Mahal kot ayat tu. Watak2 yg slalu menjadi pilihan bile main game ni is Ryu, Ken, Chun Li (sbb kaki seksi nye yg berpusing2), Dhalsim (sbb ability die utk elongate) ngan Zangief (sbb nmpak ganas). Aku tau sbb ni antara character2 pilihan aku. Hehehe.Agak adrenaline la kalu ko fight ngan someone yg pandai nk wat special skills. Aku agak noob gak dulu, maen tekan, trial & error je nk kasi special skills kua. Hek3. Ye, saye mmg noob.


Sonic the Hedgehog

Lebey kurang mcm Mario Bros gak, RPG and adventure game. Maybe mase dulu2 aku suke game yg mcm ni kot. Daripada maen game bola mahupun racing kete. Game racing kete yg aku maen mase mula2 dulu pon is Grand Turismo, tapi itupun after kehadiran PS1. 

Ade lagi game laen. Cume aku lupe name game tu ape. Yela, time kecik2 dulu mane nak igt name game tu, kira nak maen je. Ade satu game ni kalu xsilap aku name die Adventureland kot, rase nye la. Tapi aku carik xde plak kat tenet. Comel je game tu, also a RPG gak. Character die seingt aku die pakai suar pendek, badan agak2 chubby sket. Berjalan2 dlm utan, makan buah nk tmbah energy. Argh! aku lupe name game tu. Kalu sape2 yg happen to be igt, sile gtaw aku. Thanks.

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...