Monday, February 7, 2011

"Oh cintaku, di poco-poco"

My 1st day at work, terus straight away dpt keje mentelaah pasal FPSO. For anyone yg xtaw ape itu FPSO, meh aku educate sket, check out here Apa itu FPSO?  Yela, tak sume people amek engineering kan? So anyway, mata aku agak penat meneliti guidelines/manual pasal menatang ni, then tiba2 dtg la idea nk berblogging sebentar. Da tiga hari kot, lappy aku anta g ICU jap. Tuka OS. Tangan da gatal nk menaip. Muke seyes mcm tgh study, padahal disebalik screen lappy ni, penuh ngan application hiburan. Haha.


So on the way aku to work rini, something came up in my mind. Sebenar nye da lama aku terpikir, just bru skang tangan rajin nk tulis pasal ni. Pernah korang terpikir x, kalu tengah jalan or berdiri dlm tren, ko nampak someone ngah pasang MP3, have u ever wander, lagu ape diorg dgr skang?


Mungkin nenek di atas, nampak cm gaya nenek, mane taw die ngah layan lagu stok2 Avenged Sevenfold or Slipknot kan. Dalam ati kalu diikutkan mau headbangin je.


Avenged Sevenfold

Or, korang tgk mamat ni stok mcm black metal, muke ganas, gothic abeh mcm jambu aku, Synyster Gates. Kalu melayu yg prasan tu, siap penuh tatu di tangan. Nk tnjuk "Wa ganas gile bro". 

Ganas x gua bro?

Ganas tak ganas, ko pasang mp3 kat tlinga, sape nk taw kalu ko ngah layan dangdut kan? Seperti dalam babak sorang trans-gender tgh karok di rumah dlm Jangan Pandang Belakang Congkak, "Oh cinta ku, di poco-poco". 


Tak pon, stok lagu2 dlm ati ada taman ke. Kte mane taw kan? Da plug in mp3, sape nak dgr. Berlainan dgn situation malam td kat umah aku. Pasang stereo kete bagai nak rak. Mcm nk pecah langit. Skali pasang lagu nasyid. Mmg hebat! Aku tabik spring dowh! Berdakwah dan mengajak org ke arah kebaikan secara strategic. Org len slalu pasang lagu ala2 disko, korang pasang lagu nasyid. Bravo!

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...