Tuesday, April 19, 2011

'Malaysia boleh' tapi...

I have finally found my dream gadget (I think). Menatang tu lom smpai Mesia lagi. Stended ar, dlm dok dibanggakan tagline 'Mesia Boleh' dan pencapaian yg konon nye no.1 dlm dunia, Mesia masih ketinggalan ke belakang when it comes to international product launching. 
Motorola Xoom

Contoh? Ipad 2, kalu ikutkan skang US, UK sume da launched, termasuklah jiran sebelah kte, Singapore.This coming 22nd may april ni, secara rasmi la, Ipad 2 akn di launch di negara republik itu. Kte? Masih xde kabar brita. Da la lambat, the product price lebey mahal dr negara laen and bnyak limitations. Contoh? Singapore ade Iphone white version. Kte? Only available for black version. 
So what im trying to say here is, my dream gadget juga mengalami nasib yg sama. Negara luar sudah 2-3 bulan launched tapi in Mesia, masih xde kabar brita. So stakat nih, just baca review from the users yg da pakai gadget tu. Gadget ape you might ask? 
mungkin inikah?
Well, since the product lom launch in Mesia, so aku pon xkn launch in the blog yet. Sbb ape? Wat mase ni, berdasarkan price yg aku tgk kat review, mmg gadget tu telah menjadi dream gadget aku. Tapi once launched in Mesia, it is expected for the price to be a little bit higher than harga from other countries. So kalu, da cecah nk dkt 2k tu, better aku angkat ipong ke, ipad ke kan. 
atau yg ini?
We'll see how mcm mane kan. UK da launch last march, so expected dis month or next month akn kua produk tu in Mesia. I hope so.

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...