Tuesday, April 26, 2011

Red Riding Hood Movie Review

Hmmmph!Hampeh nyer cter. Agak nye Amanda Seyfried ni mmg suke storyline yg agak slow melow ni kot. Cter sengal ni mengingatkan aku pada Jennifer's Body. Movie yg mengarut, storyline yg slow dan juga able utk mmbuat anda menepuk dahi anda, seperti mengetawakan duit tiket anda yg telah lebur utk movie yg xbape nk berbaloi.
Aku akui, aku xpernah tgk Twilight since the first installment lagi. So aku xtaw creativity of the director who brought the Twilight Saga phenomenon. Tapi how was it if you asked me? Mengarut, so different than the tales yg aku dengar mase kecik2 dulu. Ade la scene about 30 seconds mention about the legend questions:


Red Riding Hood:"Grandma, what big eyes you have.."
Grandma: "To see you face clearly, my dear.."
Red Riding Good: "Grandma, what big ears you have.."
Grandma: "To hear you better, my dear.."
Red Riding Hood: "Grandma, what big teeth you have.."
Grandma: "To eat you easier..!"
The rest? Mengarut sgt2. Storyline? Memang ade the wolf, ade red riding hood but the rest, walupun rekaan semata2 tapi seperti kata Usin Antu Kak Limah, busit! Storyline about Valerie, bercinta ngan Peter since their childhood. Flash foward 10 years later, Valerie nk dikawen kan dgn Henry, si anak org kaya tnpa persetujuan dari tuan badan.
kejambuan hero2 masih xpat make the movie interesting


Nak dijadikan cter, kampung yg diorg duduk tu slalu dikacau oleh werewolf every full moon. So one night, when org kampung da fed up di kacau, diorg decide nk g the werewolf lair and kill the beast. And they did, well, they thought they did. The next night, during the celebration, the real werewolf strikes again and a discovery has been made that serigala jadian tu dikalangan org kampung tu gak.
So the mystery is, sape yg jadi werewolf? Nak taw sape, tunggu la mubi tu kua kat Astro. I dun think berbaloi ur money for the movie ticket. Better g tgk Rio. Aku nk tgk and yet, lom tgk Rio lagi but i've heard from the review, the movie was hillarious!Like i said, storyline sgt slow and mostly mendatar, sengal dan mengarut. No wonder la xbnyak publisiti pasal cter ni. 


Cinematography? Average. Xde power mane pon. Still xley beat Suckerpunch walupun storyline cter tu cm haram gak. Overall, movie ni low sket from average. Nk beli CD pirate pon xberbaloi. Baik tunggu je mubi ni kua kat Astro.


Rating:

2 comments:

  1. saye suke Henry....owh Henry owh...

    ReplyDelete
  2. hahaha..saye suke tgk peter..muke budak nakal dan ganas..heee

    ReplyDelete

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...