Monday, May 2, 2011

Bile translate to B.Melayu...

Bile tgk poster2 Hollywod, sounds classic je kan? But cube korang translate g bahasa melayu, mesti lawak bak kalu tajuk tu dijadikan tajuk movie kat Mesia ni. Konfem kena kutuk dek reporters hiburan dan jugak menjadi bahan utama di meja mapley.Aktiviti untuk arini, cuba translate kan these Hollywood posters and see for yourself


Translation - Lelaki yg tgk kambing

Translation - Kebenaran tentang kucing & anjing

Translation - Garam

Translation - Makan Sembahyang Cinta

Translation - Penyedut Penumbuk

Translation - Utk gadis berwarna
Last but not at least...

Translation - Jgn berkata tidak mahu

For some odd reasons, bile english words translate to our language, terus jadi kelakar dan pelik. Tapi its not an excuse to put the word 'Cinta' untuk setiap drama/movie yg di produce kan? Kalu rajin, cuba la carik movie english yg lain and try to translate it. Most of it sounds really kelakar and weird. Happy translating! 



No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...