Monday, June 27, 2011

5 most memorable nonsense moments in my life

Selama aku idup lebey dari 20 tahun ni (alhamdulillah tuhan masih panjangkan umo aku), there are several most memorable nonsense moments in my life yg aku rase smpai mati aku xkan lupakan. Da nama pon nonsense kan, so do expect the truth about kebodohan manusia di abad ini. Hahaha. Let the show begin!


1. Ko da keje..aku lom abeh blaja lagi. So, xnak kawan ko!
Pada mulanya, everything went so well. But things started to turn upside down after aku grad and kerja. Aku disisihkan by this group just because aku srg yg sudah kerja and mampu to buy anything i want? Childish, i guess? Rase diri teramat hina sbb masih ade beberapa tahun utk abeh blaja? 
What a stupid and childish behavior. Bersama sejak lom tadika and because of this minor thing, all those years are wasted mcm tu aje. Too bad, sbb aku don't give a damn about it. Sorry guys, what u did doesnt affect me at all. I'm living my life to the fullest now. Let see how long you can stand this. Org tua2 ckp, bile wat mende yg xelok, mende tu xkn kekal lama.


2. Anak aku lagi bagus dr anak ko!
Another my most memorable nonsense was my exam result was being compared every semester. Kalu sama background tak pe gak. Diploma holder vs degree holder and Design background vs Engineering background. Agak2 bagi korang la, kalu korang dlm situation ni, korang rase nonsense gile x bile di banding2kan exam result? Kalu result ko power pon agak2 la nk compare. Parents ade lulusan Master tapi bab2 ni asal bodoh sgt? Lupe plak nk mention. Anak die yg diploma holder tapi gaya lagak mcm da ade ijazah.


3. The coolest guy on earth..so does he thinks he is
This guy mmg undoubtedly a hunk
Even though this person is not the most handsomest person of all time, but as long as hati baik, aku kawan saje. But the thing is, nape die perlu merasakan yg die terlalu handsome mengalahkan Zac Efron? Bercerita kepada kawan2 tentang his previous relationship with a beauty queen, assuming that all girls adore him and thinks he is the coolest person on earth. You think you are cool sbb buy at a higher price compare to other people yg purchase for much lower price for the same thing and you think you can show your attitude because of it? That's what you call jerks.


4. Facebook
Sume org ade FB. Zaman skang, agak surprising bile ade yg mention 'Aku xde FB akaun la'. Tapi what im trying to say here is, aku xkisah ade FB ke x, tapi bile da ade FB tu jgn la smpai lupa diri. One of stupidest quotes i've ever heard in my life...

Aku: Ley tolong aku with this machine x? Aku xfamiliar sgt dgn machine ni. Da lupa mcm mane nk pakai
Person A:Sorry la xley tlg, aku ngah busy ni. Tengah upload picture vacation aku kat FB ni

Penting sgt ke nk upload gambar tu? Pas keje pon boley kan? Nak kata bodoh in the face, kang kata aku ni biadap xrespek org tua. Tapi mentaliti mmg...malas aku nk elaborate. Sile isikan tempat kosong berdasarkan kefahaman anda. Hahaha

5. Inferiority Complex people
Bile diri dilanda inferiority complex, mula la pemikiran xtentu arah hingga xsedar kebodohan diri sndri. Xkisah golongan tua atau muda, pemikiran yg matang tidak mengira umur. 

Case 1
As a smartphone user, kalu ko pakai BB ke, Iphone or even Android, pakai je la. Xde hak utk kte bising2 nape this specific type of phone menjadi pilihan unless kte ade pakai duit kte sponsor beli enpon die. Aku pon xde kisah sgt org tu pakai BB ke atau Android. Masing2 nye duit. Tapi nape bile aku pakai enpon, ade org nk bising kecoh2? Kalu aku asyik nk berkepit ngan fon pon, ape masalah nye?

Case 2
Agak lucu melihat golongan2 yg konon nye merasa terhina sbb belum tamat blaja ni glabah xtentu pasal. Korang dpt blaja kat uni pon da kire bersyukur la compare org laen yg xde pluang. Jgn la rase terhina sgt.Bile ade majlis keramaian, xkira kenduri tahlil ke, family day, golongan2 ini akn memastikan ade something new to bring to the public. Xkire la, bf baru ke, enpon baru ke, bra baru skali pon, asal kan barang baru.
Korang bukan xde hak tapi lom tiba masa lagi to be satu level dgn org kerja, kalu nk compete sgt la kan. Bagi aku, aku xrase ape2 pon. Xde plak aku glabah nk compete kasi aku jadi advance dari org laen. Nk wat boley sbb aku mampu cuma aku malas. Xde faedah. Nk tayang baju baru? Baju pon mak bapak sponsor lagi, lagi mau kecoh. Hahaha

Selama aku idup ni, bnyak nye nonsense moment berlaku. Cume ade certain things aku xley nk sebut. Biar la aku keep it to myself dulu for now. Korang kena igt, walaupun education tinggi mane skali pon, doesnt mean civic conscious diorg pon tinggi especially in Malaysia. Civic conscious ley dikatakan brada di tahap yg teruk. Nape aku ckp teruk? Mari kte smbung episod ni dlm new entri..=)


No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...