Wednesday, June 29, 2011

Episod kesengalan

This month has been a quite sengal one for me. Aku pon xtaw what happen and im guessing everybody menghadapi masalah yg sama kot. Inspired by mak cik Maria Elena kta ni, aku pon da berjangkit da ni. Tengkiu mak cik! Hahaha.Here's why:

  • Bile aku nk cari document to refer to, aku akn cari dlm folder in My Computer. But bile bukak My Computer, aku terlupa ape mende yg nak carik sebenar nye, so aku close window sbb rase cm xde reason nk bukak. Tapi bile close window, baru tringat document ape nak carik. Zzzzz.
  • Aku ade presentation on the 29th, so aku siap stay up kat opis smpai kol 7 and smbung wat slides kat umah a day before. Mlm tu siap pilih baju yg sesuai utk present tomoro. Dtg opis awal the next day sbb nk prepare well for the presentation. But bile check calendar balik 30mins before presentation, the presentation is on 29th July. The End (No wonder aku pelik asal Transformer III kuar on Rabu instead Jumaat)
  • Suatu hari aku melepak di A&W puchong utk menikmati kesedapan root beer float die and ice cream waffle (makanan pemangkin kegemukan!). Then aku pelik, asal rase die laen mcm. Asal rase manis ais krim da ilang? Xkua2 pon bile disedut. Upe nye aku sedut sudu bukan straw. Zzzzz
  • Bile aku masuk keje, aku akn pasang lappy, cucuk power supply. Semangat mmbara nk stat keje ni. Tapi what's this? Asal mouse xgerak langsung? Rosak ke? Siap ketuk2, examine mouse kot yg masalah. Then aku sedar usb cable mouse x dicucuk. Zzzz
  • Every month aku kena withdraw duit utk bayar bill bulan2. Usually aku akn ade another akaun mmg specific utk paying the bills. Aku withdraw as usual and tibe2 tgk resit transaction, asal duit dlm akaun maybank aku ni makin kurang? Ade aku shopping sakan ke? Rupa nya aku withdraw dlm akaun tu instead akaun lain yg mmg meant for bill payment. Zzzz
Kalu bab2 carik enpon yg ilang instead sebenar nye ade kat tgn, da slalu sgt da. Tgh carik spec padahal spec mmg tergantung kat mata pon slalu gak. Adekah ini sudah menjadi suatu penyakit yg serius? Hhmmmm..

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...