Thursday, June 30, 2011

Transformer III Review

The movie was released on 29th June 2011, and aku got the chance to see it on the exact date the movie was released. My personal opinion about the movie? Superb!Awesome! And i cant describe it more with words. Seyes mmg mubi wajib of the year. My next target, nk try tgk 3D version plak. So here'e the review:


The good points:

  • More actions compared to the 1st and 2rd installment. Mmg mubi ni wat korang fokus 100%. Aku blaja kat uni dulu pon xde fokus mcm ni. Hahaha. Xsempat nk berangan ape2. Most of the scene throughout the movie mmg filled with actions.
  • This movie, i'm telling you, is a complete package. Pokok pangkal nye, it's just a movie. But it's not just a movie. It's a masterpiece. Michael Bay mmg pandai played with our emotions in this movie. Example? Mase roket yg mmbawa Autobots inside meletup gara2 serangan Decepticons, aku mmg sedar the whole cinema was in a complete silence. You can see audience mcm xdpt trima the fact of the end of Autobots.
  • Bile korang tgk mubi ni, it's like korang terlibat same dlm mubi ni secara tak langsung. The twist yg dicipta dlm mubi ni, bukan saje hero dan seangkatan yg tertipu, malah aku sebagai one of the audience pon tertipu gak. Sememangnye korang xkn dpt expect what will happen next and what kind of twist has been installed for you. Mmg time twist tu didedahkan, aku cm.."WTH??"
  • Storyline agak senang nak paham. Mase mula2 start tu aku agak cnfuse gak what happen sebenar nye but confusion aku tak lame, sbb jalan crita die telah menjelaskan segala2 nye lepas tu. 
  • Special effect? Mmg well known as superbly awesome. My favorite part? Mase robot..ape name ntah yg mcm mata drill tu. Lupe plak name die. Time die drill bangunan tu seyesly mata aku xkelip. Aku kagum gile dgn effect die. Effect utk the battle between Decepticon ngan Autobots pon sumpah best.
The bad points:
  • Well known watak pmpuan dlm Transformer sejak 1st installment lagi, fungsi diorg hnya utk sex appeal. Sebagai pengganti Megan Fox, mmg Michael Bay cube ketengahkan keseksian Rosie Huntington ni. Tapi bagi aku, si Rosie ni masih lom dpt menandingi keseksian Megan Fox.
  • Michael Bay masih mengekalkan watak pegawai kerajaan sama ada from FBI or CIA yg annoying yg rasekan hnya diorg saje yg power. Mubi ni berjaya mmbuatkan aku rase annoyed dgn watak2 ini.
Tak banyak major bad points yg aku ley jumpa dlm mubi ni.Stakat minor je, xjejas kehebatan mubi Transformer III ni. Humor diserapkan utk mengurangkan rase tekanan di kala critical situation. Mmg aku enjoy movie ni so much. Rase mcm nk tgk lagi. Aku xtaw korang tgk nnti, korang rase cmne but one of the scene did made me tumpang rase guilty and kesian for Optimus Prime. Sbb ape? Betul ke mubi is the end of the Autobots? Kena tgk ar. Hehehe.
Rating: 5 out 5
-Movie wajib tgk 2011-

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...