Friday, July 8, 2011

Typing error is so yesterday

Sejak kebelakangan ni, aku slalu sgt typo mulut. Nk ckp mende laen tapi words yg kua laen plak jadi nye. Penyakit ke ape ni. Akak aku kata sbb da terlalu lame maen tenet smpi kurang percakapan. Aku..kurang percakapan? Ermmm...Cm xlogik je. Hahaha. So ape yg typo nye:


1. Aku nk dinner kat ampang so nak ikut highway Duke. Then kteorg pon cari la papan tanda shows arah ke Duke. Bile da jumpe, dgn excited nye aku sebut..
"Tu Duke!Follow je slogan tu.."
-Slogan instead of signboard-

2. Ade org tanya aku Serdang tu area mane, walupun aku xduk Serdang. Aku dgn confident je cakap..
"Serdang tu area belah2 Mines Wondserdeland.."
-Mines Wondserdeland instead of Mines Wonderland-

3. Aku kena make phone call to Singapore to request for equipment drawings, jadi..
Aku: Hi, I'm calling from Lala Berhad, I just sent an email to you 2 years ago
Person: 2 years?(smbil laughing)
Aku: Ooopss..sori my bad, 2 hours ago
-2 years instead of 2 hours ago-

4. Ade food court in KLCC besides Signatures which is RASA food court, located top floor of KLCC. Time for dinner..
Aku: Weyh, jom makan kat Arena
Member: Ade ke Arena kat KLCC. Cm xpernah dgr
Aku: Ade la, yg top floor tu (yakin gile siot!)
Member: .....(sengeh tanpa kata-kata)
-Arena instead of RASA food court-

Banyak typo mulut yg berlaku sejak kebelakangan ni, cuma aku da xigt sbb several times gak berlaku. Smpai discussion yg seyes pon ley tuka menjadi situation yg klakar just sbb aku xabeh2 nk typo mulut. The thing is, aku cm xley kawal words yg nak kua tu. Mende tu mcm kua dgn automatic nye. Kadang2, aku sndri tergelak ngan behavior aku yg pelik ni. Agk2 kalu meeting ngan big boss cmne la kalu aku dok typo mulut ni. Hahaha. 

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...