Monday, August 15, 2011

Cowboys & Aliens Movie Review

Hamppeeehhh..!Itu saje yg aku ley simpulkan cter ni. Nampak cm gempak dengan kehadiran 'big names' such as Daniel Craig & Harrison Ford, but cter die are much the same like 'The Tourist'. Storyline yg hanya layak diletakkan dlm drama. Here's my review so far:


For starters, even the movie concept pon was quite unacceptable. It's like macam movie Hang Tuah vs. Cicakman. Kalu ko dgr tajuk movie tu pon, ko akn rase cter ni mesti ngarut. Tapi disebabkan kehadiran aktor2 hebat, it was quite convincing to watch it. 
Susah aku nak jadi biased for this movie sbb xbnyak good points from this movie. The storyline sgt mendatar & cliche as usual, a mission to destroy the bad guys. Even nape the alien ada kat bumi pon tidak diterangkan dgn begitu jelas. Yes, diorg stole sumthing but why did they steal it? For what? For strengthen the equipment?


Cter cm ni layak utk masuk tv show je. The beginning of the movie ley mmbuatkan mata ko rimas sbb the movie was so dark. Walupun di waktu malam, clearly xde extra lighting source utk memudahkan audience menghayati movie. It was so dark.
Syg, pretty face dibazirkan for a worthless movie

The actress, Olivia Wilde hanya nampak sebagai watak sampingan, xde contribution sgt pon watak die. Kehadiran Daniel Craig pon tidak menimbulkan rase excitement dlm movie ni bile watak die mcm control macho and too boring. It's like MacGyver version of 2011. Hanya Harrison Ford la, ade la impact sket to this movie. Xde la mendatar sgt.
Secara konklusi nye, tidak berbaloi utk ditgk. And for this, aku hanya mampu utk bagi cter ni: rating 2 out of 5.

PS: looking forward nak tgk cter beruk plak.

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...