Tuesday, January 31, 2012

Kehebatan Make Up yg Melangkaui Imaginasi

Nama nya Promise Tamang Phan (Janji Phan?) dan gadis ini mempunyai kebolehan make up yg sangat hebat! Dengan menggunakan make up, die boleh mengubah paras rupa nya menjadi org Asia, Awang Hitam ataupun Mat Salih. Lelaki atau perempuan? Tiada masalah baginya. No need plastic surgery utk mendapat rupa paras seperti selebriti kesayangan anda (perlu ke?)

Let see whether you will recognize these people through her make up...
Promise Phan

Transforming into..
Nicki Minaj

Taylor Swift

Angelina Jolie

Scarlett Johanson

Michael Jackson

Adriana Lima

Drake (berduet dgn Rihanna utk What's My Name)

Johnny Depp (Jack Sparrow)

Jessica Rabbit

Kim Kardashian

Make up lvl: Asian. Awesome! Promise Phan ni adalah adik kepada Michelle Phan iaitu make up artis yg selalu upload video about beauty & make up tutorial on Youtube. But it seems Promise's make up is way better than her sister's. I smell sister's rivalry here. Sniff sniff. Catfight!

Pedobear Alert: Kristina Pimenova

Meet 4 year old kid who already have her shot in the fashion industry. Her mother also a model by the way. I guess the genetic and modelling skill has run in the family. Mata dia cantik wo0o0. Time aku umur 4 tahun tu aku masih leka dalam dunia imaginasi doraemon aku dgn berbekalkan coklat choki2 dan sugus berwarna pelangi. Umur 4 tahun da modelling beb! Confidence lvl: -30%









:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Geek Bro Gone Hunk

"Once a geek, always a geek.."

The statement which is not entirely true. From the inside, yeah i supposed they are still geeks. But from the outside? Check these hunks out!

Joseph Gordon Levitt
Dulu...
Sekarang...

Shia Lebouf (Transformer)
Dulu...
Sekarang...

Matthew Lewis (Neville Longbottom - Harry Potter)
Dulu...
Sekarang..

Neil Patrick Harris (Barney Stinson - HIMYM)
Dulu..
Sekarang...

The moral of the story? Think twice before you wanna dump a geek just because of their looks. You might regret it someday. Motif of the post? Aku bosan. Sekian.

Friday, January 27, 2012

Kulit Blog V

Hah! There you go! After sehari suntuk aku perah otak nk ubah gak design yg aku created 2 days ago, dapat gak come up with 5th design. Aku harap this one will last longer compare to the 4th one, longer than Kim Kardashian's marriage i hope. 

Tema kali ni, erm..aku nk wat ala2 abstract + alice wonderland tapi ntah, somehow aku xley mix and match those two too much. Cam pelik & serabut pon ade. Seriously, im hoping my relationship with this design will last longer. Its not too girlish neither too dark art from my eyes la.Aku rase this one ok kot.  

Tuesday, January 24, 2012

Kulit Blog IV

Construction is done. Well for me, not at my best though. Not the design that i've really wanted. Entah tetibe plak kuar design ala2 cute and girlish ni. Not really my style tapi da idea output dikuar sebegini rupa, i guess for temporary pakai aje la design ni dulu.Grrrr...

Yes i know, design aku ade love instead tengkorak. Aku prefer konsep tengkorak dr love sebab ati aku xbrape banyak bunga di taman (aku rase). Nanti la aku come up with design yg lebih ganas dan mengaum. For temporary, menghadap je la dulu design ni. Zzzz...=_=

Monday, January 23, 2012

Under construction

This blog will be under construction again for redesigning purpose. There will be no new entries during this period. 

Thursday, January 19, 2012

Siapakah Courtney Stodden?

Meet the claimed 16 year old bride who is 17 now in 2012. Does she look like 17 to you? Hhmmmm..
Meet Courtney Alexis Stodden, current internet laughing stock who is still struggling to find fame in Hollywood and tried to use her husband's fame instead. And meet her 51 year old husband. They were married last year.
So who the hell is Courtney Stodden? The exact question i asked when her husband introduced her to the Hollywood world. Kalu korang nak taw, Dough Hutchinson ni antara pelakon yg dikenali di Hollywood dan pernah berlakon dalam several movie box office such as Green Mile, I am Sam, Batman & Robin. So basically, this woman hanya menumpang populariti si suami mencapai populariti.

Selepas diperkenalkan oleh si suami, bermula lah pencarian publisiti murahan oleh Puan Stodden hingga mmbuat aku facepalm. Antara nya ialah:

Jogging sambil memakai stripper heels


Wat reality show tentang dirinya sendiri


Kuar hendak beli belacan, tapi pakaian wajiblah vogue & sexxaayhhh


Get a boob job and wear push up bra setebal yg mungkin


Trying to show a good example by claiming herself as PETA supporters (tapi nak kawal anjing pon struggle)

Dan some other silly and stupid thing that she did to gain fame. Yes, she starved for fame. Pity her...
Did i tell you that she made a single called 'Don't put it on me'. Please enjoy.Jgn jadi pekak lepas tu sudah.




She has a twitter! 

After all that publicity stunt & also her husband popularity, she still become the internet laughing stock. Nobody take her seriously, not even me. Hahaha. Bagi aku, ape yg die wat telah merosakkan usaha golongan 'blonde' seantero dunia yg masih struggle untuk membuktikan yg blonde bukanlah golongan bimbo. Too bad blondes. Oh yeah, here's the picture semasa die masih dalam kategori innocent blonde. 




Not bad bukan? Seems like a two different person. But it's Courtney Stodden! When people starving for fame, camni la jadi nye. #facepalm.

Contraband Movie Review

Ini bukan movie pertama yg bermain di fikiran aku untuk aku tonton. Aku plan nk tgk Journey 2: Mysterious Island, second was Underworld: Awakening. Tapi dua2 slot untuk movie2 tu xsesuai, terlalu lewat. So aku go for Contraband and filem yg diadaptasikan dari filem yg sama versi Iceland ni mmg xmengecewakan.

Jalan crita tersangat lah simple. Lebih kurang ala2 Italian Job la. Jalan crita die pon agak cliche cam crita aksi Hollywood yg lain. Mmg xde twist macam V for Vendetta, jalan crita die straight from Point A ke Point B. Korang pon ley predict sape yg jahat dan sape yang talam dua muka. Cliche.
Walupun jalan crita dia simple, tapi konflik & action yg dicetuskan mmg buat aku xsenang duduk. Konflik dan action yg tidak disuap pada audience secara terus. Bagi yg nak rileks kan minda smbil tgk wayang, this movie is not for you, not recommend you to watch. Every minute of the story mmg kasi ko intense, serius aku xley rileks dalam wayang. This movie akn mmbuatkan level of curiosity ko meningkat.
From this movie, korang akn dapat basic idea la susah payah wat keje penyeludupan. Walupun diterjemahkan secara gaya Hollywood tapi still, korang ley nampak betapa risiko dan susah nye profesion ini. There is no perfect timing in smuggling dan itu yg ditunjukkan dalam movie ni. Dan mende ni yg mmbuatkan korang menjadi intense.
Tempoh dua jam movie ni mmg tak dirasai macam dua jam. Setiap scene disogok dengan konflik belot, konflik 'i'm in big trouble', dan juga some stunt yg quite disturbing pada mata aku. A thriller movie with biting-nail moment that you have to watch. By the way, Kate Beckinsale mmg xsesuai dgn rmbut blonde. Pelik siot. One more thing, normal bg korang kalu rase nak belasah je watak Andy tu. He deserves it anyway.
Meh la aku kasi sinopsis sket: Chris Farraday (Mark Wahlberg) sudah bersara dari kerja penyeludupan walupun die dikenali as the best in the business. Tapi bile adik ipar nya yg juga seorang penyeludup wannabe, wat hal dan menaikkan kemarahan gengster dadah, Chris terpaksa step in dan help, request from his wife Kate. And the journey begins. Senang bukan jalan crita die?

Rating:
Aku kasi...3.5 out of 5 only because jalan crita die yg straight to the point. Kalu ade twist2 sket dan lebih mengelirukan audience hingga buat kteorg berfikir, mmg aku kasi 4 out of 5.
PS: Tgk crita ni mengingatkan aku memori ketika aku hidup di atas kapal. Cuma aku pelik tang pengambilan alkohol dalam kapal as kalu ikut rules mmg tak boleh. It's a safety concern issue. But its Hollywood, anything is possible.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...