Wednesday, January 11, 2012

Pemanis Mulut untuk Orang Kaya

Org2 yg kaya raya ni slalu nya dilabel membazir oleh orang kebanyakan. Make sense jugak la as org kebanyakan terpaksa berhempas pulas dan mengikat perut untuk memiliki ataupun membayar bil2 setiap bulan compared org kaya yg boleh spend the money anytime, anywhere.

True tapi kalu kta pikir secara positif, da rezeki masing2 Allah letak macam tu. Ade hikmah nape die xletak kte dalam golongan orang yg kaya raya dan hikmah tu hanya Dia saja yang tahu. Tapi ape yg aku nak kongsi ialah makanan terbaru yg dihasilkan khas untuk orang kaya. Jelly anyone? Hahaha.
Nampak cam pemanis mulut yg ley dijumpai di Secret Recipe mahupun kedai makan lain. Tapi tahukah anda yg bahan coklat diterbangkan dari Switzerland, madu caramel pula dari Perancis, kacang hazel dari Italy dan almond paste dari Sepanyol, dihiasi pulak 23-karat gold flakes.Berdasarkan price emas skang ni, harga makanan ni boleh mencecah dalam USD 1600 sepinggan. 
At the moment, the dessert will be served to the Hollywood stars during the Golden Globe Awards later. Tapi pemanis mulut ini mendapat tentangan dari pencinta alam sekitar apabila bahan2 yg diimport untuk pemanis mulut ini menjadi penyumbang pada global warming. 

Bagi orang kebanyakan, USD 1600 (RM 4800) sepinggan, banyak mende yg boley dibeli, dibayar. Dari sepinggan pemanis mulut tu, berdasarkan komitmen aku, aku ley setelkan utang kad kedit, angkat Macbook sekeping, bayar down payment kete baru (Proton/Perodua) etc. Banyak kot yg ley digunakan dari membazir pada sepinggan makanan yg end up akn dikeluarkan semula sebagai tahi. Dan tahi itu tidak sama nilai as USD 1600. Lol!

No comments:

Post a Comment

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...