Tuesday, January 17, 2012

Restoran Yang Boleh Mempercepatkan Kadar Kematian

Ketika banyak badan2 NGO dan kerajaan di mesia sedang memerangi masalah obesiti, di Amerika plak lain crita nye. Restoran yg di namakan 'Heart-Attack Grill' menyajikan makanan2 segera yg jumlah kalori nya bersamaan dengan 5 days worth of food. Menggunakan konsep 'nutritional pornography', tempat ni menjadi syurga org yg obes menikmati makanan mereka tanpa menghiraukan efek2 buruk pada kesihatan. No wonder the nurse are looked like one. Konsep pon da porn kot.
Seiring dengan namanya, tema restoran ni menggunakan tema hospital. Para pelayan mengenakan uniform ala2 jururawat dan jika pelanggan dapat menghabiskan 'Quadruple Bypass Burger', pelanggan tu akn mendapat free wheelchair ride yg akn ditolak oleh jururawat yg seksi. Think you can finish it?
Quadruple Bypass Burger

Di restoran ni, sume tidak ditapis dan pelanggan boley makan sebanyak yg mungkin. Kentang goreng yg deep fried, milkshakes with extra butterfat, rokok yg tiada filter, etc. Cuma kalu korang happen to be sakit jantung semasa tengah makan, tiada medical training disediakan pada para pelayan. Cuma gimik gadis2 hot menjadi jururawat seksi semata2. 
What's more interesting is pengasas restoran ni ialah seorang doktor. I think doktor lebih tau pasal kalori makanan yg terdapat dlm fast food and yet he still making these food 'worth dying for'.


Ironi nya, duta restoran ni,  Blair River sudah meninggal dunia. Blair yg seberat 575 pound dan berumur 29 tahun ditemui mati dan dikatakan mengalami pneumonia. For anyone yg sukakan fast food dan merasakan portion from Carls Junior isnt big enough for you, go ahead and try. Kalu naik badan mendadak, aku tak tanggung. Hehe. Bagi yang mempunyai berat 350 pound dan ke atas, hanya perlu bawak saja perut anda yg kosong kerana you can eat for free!
Blair River - ketika zaman kegemilangannya






Perasan tak pelanggan yg datang sume ala2 #foreveralone. Siannn..hahaha

2 comments:

  1. fats and fats....xde ke diorang wat restaurant yang bila makan terus loose weight..kalo ada mst restoran tu xbersih sebab bila makan, keracunan, cirit-birit and loose weight =))

    ReplyDelete
  2. hehehe..mmg ade tapi xkekal lame sbb nanti kena rush ngan PBT. banyak je kedai makan kat sini yg xbersih kalu selongkar dapur diorg. tapi lom tahap nk loose weight lg. kih kih kih..=)

    ReplyDelete

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...