Monday, March 26, 2012

Random Rant #1

Memandangkan aku malas nk tulis entri panjang2, aku nak rant je untuk hari ini pada sesuatu yang random. 
  • You want to see watak 'Confession of Shopaholic' in real life? Go to SOGO during the happy hour. Para makciks berpusu-pusu menolak sesama sendiri untuk mendapatkan tawaran harga terbaik dari sale SOGO. Hingga aku pon ditolak sekali. Pmpuan bila shopping, inilah jadi nya. Waktu ni xpikir apa-apa, bila da bawak balik rumah baru pikir betapa useless nye benda yang dibeli tu.
  • Bila anda graduan dari luar negara, tak bermaksud anda perlu bercakap Bahasa Malaysia dalam loghat Inggeris. Dan tidak perlu juga bercakap Bahasa Inggeris tapi loghat nak ala Mat Salih. 'I want to eat chickern rice, please'. You don't say, chickern
  • If you're fan of k-pop, that is fine. Tapi tak bermaksud posing gambar perlu ala k-pop. K-pop singers memang diakui comel ala anak patung jadi memang menjadilah kalau nk buat posing comel. Kita yang berkulit sawo matang ni, agak tidak sesuai untuk membuat ala anak patung. Struktur muka kita pon xsesuai untuk pose sebegitu
  • Pertunangan sepatutnya harus dirahsiakan bagi menjaga maruah si perempuan. Bila putus tunang, tiada fitnah/konspirasi timbul yang boleh menjatuhkan maruah si perempuan. Tapi zaman skang, majlis tunang  yang sepatutnya menjadi intimate dan peribadi, sudah seperti majlis walimatul urus, lengkap dengan pelamin, hantaran, khemah, dan jurugambar. 
  • For some odd reasons, nape pengguna Apple suka lepak Starbucks? Is it some kind of trend or lifestyle? Starbucks is just a coffee but with a high price on it. I'm an Apple user too but that doesn't mean i'm going to spend my 15 bucks for a damn coffee. 
  • A graduate master student cannot distinct between a diploma and degree? Hmmmm...
  • Mitsubishi logo on your Proton. Wow, your car must be so fast. Faster than speed of light perhaps?
  • Berdasarkan pengalaman memandu aku Gombak-Puchong-Shah Alam, nape MyVi driver seems to drive so recklessly meh? No offense but this is a question to me. 
  • When people know the status of you being pregnant, you don't have to pretend and ask 'Asal muntah-muntah arini?', 'Asal aku rasa ade benda menendang dalam perut ni?'. I know that you're excited but please don't downgrade your thinking level. 
  • First world problem: Mencari pencuri makanan melalui status Facebook. 
  • Bila status dikemaskini hanya untuk menarik perhatian orang. Contoh #1:
    Status : Yeah, da dapat kereta baru!
    After a while, puluhan komen berbalas menanyakan status kereta, it turned out rupanya kereta mainan.
  • Once you reached to your late 30s, cukup2 la dengan legging, baju yang menayangkan lurah dendam. Its not safe for young kids to see it. 
  • Woman + jealousy is like man + ego. Inseparable. 
  • Aku rant sbb aku busan + malas wat keje walupun keje banyak. Hahaha.

2 comments:

  1. Aku masih mencari pencuri kettle aku using fb and twitter

    ReplyDelete
  2. hasil nya? dapat ke pencuri tu ditangkap atas kesalahannya?

    ReplyDelete

Anything to say? Do share but any provocative/flaming comment from keyboard warriors will not be entertained.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...